Uitgeest

Uitgeest laat van zich horen!

Uitgeest1

Uitgeest heeft niet alleen de charme, maar biedt ook de grote voordelen van een zelfstandige gemeente met ruim 13.500 inwoners. Dat betekent korte lijnen tussen de inwoners aan de ene en het openbaar bestuur en gemeentelijke instanties aan de andere kant, wat in onze tijd van de veelbesproken kloof tussen beleid en uitvoering van onschatbare waarde is.

Historisch en sportief

Uitgeest kent een rijke geschiedenis. Al rond 450 v.Chr. woonden er mensen in Uitgeest en in het einde van de elfde eeuw wordt Uitgeest voor het eerst genoemd in een inventarislijst van de abdij van Egmond. Uitgeest ligt op een oude strandwal van het Oer-IJ en daarom kreeg de kern van het dorp een uitgerekte vorm. Dit deel van het dorp bevat nog veel historische kenmerken.

Recreatie en toerisme
Uitgeest ligt nabij het Alkmaarder- en Uitgeestermeer en heeft watersporters, dagrecreanten en natuurliefhebbers veel te bieden. Zowel langs de oevers van het meer, op de fiets- en wandelroutes door de polders, als in het authentieke dorpscentrum of op een van de gezellige terrassen van restaurant of café.

Locatie

Wonen op het mooiste
plekje in Uitgeest

De locatie, daar moet je bij het kiezen van een woning de meeste aandacht aan besteden, niet alleen bij een bestaande woning, maar zeker ook bij een nieuwbouwproject. Want het is in beide gevallen zo dat je aan een woning meestal van alles kunt veranderen, maar aan een locatie nooit iets.

Een schitterende

Locatie

De oude wijsheid uit de wereld van de makelaardij is locatie, locatie, locatie. Dit geldt ook voor de toekomstige bewoners van de 47 duurzame en levensloopbestendige appartementen, die worden gebouwd op het terrein van de oude bibliotheek en de oude muziekschool in Uitgeest.

Oude wijsheid

van de makelaar

Daarmee mogen ze zich gelukkig prijzen, want dit is een schitterende locatie: vlak bij het levendige oude centrum van Uitgeest en dus op loopafstand van supermarkten en andere winkels, horecagelegenheden, kerken, scholen, een medisch centrum en een sportschool.

Op loopafstand

van alle voorzieningen

bereikbaarheid

De bereikbaaheid
laat niets te wensen over

Met de bus

De bushalte (van lijn 163) bij de Geesterweg en de Melis Stokelaan zorgt voor een goede verbinding.

Met de trein

De spoorlijnen uit de Amsterdam, Haarlem en Alkmaar komen samen.

Met de auto

Uitgeest is met eigen vervoer uitstekend bereikbaar, want Uitgeest ligt direct aan de A9.

Met de fiets

De stranden bij Bakkum en Heemskerk zijn per fiets in een halfuur bereikbaar.

Living your DREAM in Uitgeest

De woningen zijn heel divers. Wil je hier wonen als happy single? Dat kan! Of samen met je partner, met je hele gezin, is er misschien een kleintje op komst? Ook dan kun je hier je droom verwezenlijken!

47 duurzame huur- en koop appartementen met 2 tot 4 kamers. Zeer geschikt voor senioren die midden in het leven staan. Want er is veel binnen handbereik in het centrumgebied: de supermarkt en winkels zijn vlakbij en tegenover de woningen komt een nieuw dorpspark om te wandelen, te ontmoeten en voor sport en spel.

Contact

Brantjes Heemskerk

De oudste vestiging van Brantjes Makelaars staat in Heemskerk. Sinds 1967 zijn wij actief in Heemskerk en omgeving. Ben je op zoek naar een koopwoning in of rondom Heemskerk? Dan is Brantjes een waardevolle partner voor jou.

Ons team in Heemskerk bestaat uit 10 professionals. Door kennis van de markt en jarenlange ervaring, kunnen we je ondersteunen bij allerlei vragen over de woningmarkt. Of het nu gaat om een taxatie, het kopen of juist verkopen van een woning of om andere zaken: we helpen je graag.

Wil je meer informatie over onze diensten of wil je graag een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op en dan zien we elkaar snel aan de Deutzstraat 37 in Heemskerk.

NIEUWSBRIEF

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang relevante updates over Living your DREAM – Wonen in Uitgeest


Compare listings

Vergelijken