Eerste paal de grond in op de oude bibliotheeklocatie in Uitgeest

Op vrijdagmiddag 9 december ging de symbolische eerste paal de grond in voor de nieuwbouw op de voormalige bibliotheeklocatie in het hart van Uitgeest. Dit is het startsein voor de bouw van appartementencomplex Molenhof en de verbouw van de Witte School. Daarmee komen in totaal 33 koop- en 14 huurwoningen beschikbaar voor alle leeftijdsgroepen in Uitgeest. Alle kopers en een aantal omwonenden waren uitgenodigd voor dit feestelijke moment.

De Molenhof en de Witte school bieden na oplevering een mix van koopwoningen in verschillende prijsklassen en sociale huurwoningen. Om de woningen duurzaam te maken, worden er warmtepompen geïnstalleerd en komen er zonnepanelen op het dak van het appartementencomplex. De sociale huurwoningen worden volledig energieneutraal opgeleverd, wat wonen op deze plek zeer betaalbaar maakt. Zo komt deze nieuwbouw tegemoet aan de woonwensen van Uitgeesters van alle leeftijden en inkomensklassen.

Aan deze nieuwbouw is een lange periode van voorbereiding voorafgegaan. Voormalig wethouder Jelle Brouwer was hier nauw bij betrokken. 

Jan Schouten, die de portefeuille van Brouwer overnam, is ‘blij voor de Uitgeesters’ dat de bouw van start is gegaan. “Samen met Jelle Brouwer heb ik als leider van de coalitie opgetrokken om eindelijk op deze locatie woningen te kunnen bouwen. Ik ben er trots op dat dit door goed samen te werken in de politiek is gelukt. De bouw op deze locatie maakt onderdeel uit van het Centrumplan. Wij gaan nu door met de bouw van twee scholen, waarvan er één al bijna gereed is, een sportzaal en woningbouw op meerdere locaties in het dorp. De Molenhof zal het centrum van Uitgeest een stuk mooier maken.”

Ontwikkelaar Leendert Steijger van M3 tekende voor het ontwerp van de nieuwbouw. “We hebben met de bouwstijl aangesloten bij de historische architectuur in het centrum van Uitgeest. Dat zie je met name terug in de afwisseling in de gevels. De sfeer is echt dorps.” De bouw is in handen van Aannemersbedrijf J.M. Putter. “Vanwege alle vertragingen in de toelevering van materialen is het lastig een planning voor dit project af te geven. We gaan uit van oplevering rond de zomer van 2024.”

Alle kopers en een aantal omwonenden waren uitgenodigd voor de viering van de eerste paal op de bibliotheeklocatie.

Compare listings

Vergelijken